Keratinebonding / Wax Extensions

Keratinebonding/ Wax extensions techniek

Keratinebonding extensions of ook wel wax extensions genoemd zijn dunne plukjes haar met een tip van wax/keratine. Deze worden met behulp van een warmtetang om het haar gesmolten (zie foto).

Keratine bestaat uit dezelfde bouwstof waaruit je eigen haar ook is opgebouwd, hierdoor is de bonding niet schadelijk voor je eigen haar.

Keratinebonding/ Wax extensions techniek

Draagtijd en hoeveelheid

Afhankelijk van uw eigen haargroei is de draagduur met de juiste verzorging van deze methode gemiddeld 3 tot maximaal 5 maanden. Daarna moeten de extensions verwijderd worden om klitvorming te voorkomen. U kunt dan eventueel direct weer een nieuwe set extensions laten plaatsen.

De hoeveelheid extensions die u nodig heeft is afhankelijk van uw huidige haarlengte en dikte. Tevens hangt het er vanaf of u een haarverlenging of alleen volume wilt.
Voor volume heeft u zo’n 20 tot 50 extensions nodig. Voor een haarverlenging heeft u 75 tot 125 extensions nodig. Ook dit hangt weer af van uw eigen haardikte en wensen. Hoe dikker uw eigen haar en hoe korter uw eigen haar, hoe meer extensions u nodig heeft om een natuurlijke overloop te verkrijgen. Er zijn voldoende extensions nodig om de overgang van uw eigen haar naar de verlenging goed te laten verlopen. Bij het toepassen van te weinig extensions ziet u waar uw eigen haar op houdt.

Het verwijderen van de keratine/wax extensions

Met behulp van een tangetje en de juiste extensions vloeistof worden de extensions verwijderd. De vloeistof zorgt er voor dat de keratine bonding oplost weer terug in de keratine poedervorm, waarna je de extensions zo uit het eigen haar kan schuiven zodat je eigen haar niet wordt beschadigd.